Охрид - домаќин на слепи лица од регионот

2Здружението на слепи лица Охрид во почетокот на месец јуни беше домаќин на матурантите од школото за слепи деца од Софија Бугарија. Исто така во текот на овој месец ЗСЛ Охрид беше и домаќин на гости ос Сојузот на слепи на Црна Гора ,поточно на членови на Здуженијата на слепи лица од Подгорица,Бар и Котор. 
Како добри домаќини им овозможивме посета на културно историските споменици како и просетка со брод по Охридското езеро.

View the embedded image gallery online at:
http://nssrm.org.mk/index.php/454-ohrid4#sigProGalleria72750532d2