Велигденска трпеза во Битола

1По повод големиот христијански празник Великден, Здружението на слепи лица - Битола традиционално и оваа година организираше Велигденска трпеза во просториите на Здружението каде што слепите жени - членки на здружението, приготвија разновидни традиционални велигденски јадења со кои докажаа на јавноста дека слепата жена многу добро се снаоѓа во кујната и може самата да приготви доста вкусни јадења.

Настанот го следеа локалните телевизиски медиуми.

View the embedded image gallery online at:
http://nssrm.org.mk/index.php/546-bitola8#sigProGalleriaf9b377b084