ПОСЕТА НА ХЕРАКЛЕА - БИТОЛА

muzej 4По едногодишната заедничка соработка помеѓу НУ Завод и Музеј Битола со Здруженеито на слепи лица Битола  е реализирана заедничка посета на историскиот објект Хераклеа, каде претставниците од НУ Завод и Музеј Битола на членовите на Здруженеито им ги прераскажаја историските корени на настанувањето на Хераклеа како и работите кои ги содржи. Членовите задоволни од заедничката посета како и од досегашната соработка им се заблагодарија на претставниците и посакаја ваквите заеднички посети да прераснат во традиција и да се почести на повеќе историски знаменитости.

View the embedded image gallery online at:
http://nssrm.org.mk/index.php/562-bitola11#sigProGalleria7ea24f298b