Одбележување на 15-ти Октомври во Кавадарци

7 brЗдруженијето на слепи лица на град Кавадарци поповод 15 Октонври ден на Белијот стап кој е признад од целијот свет е водич на Слепите и слабовидните лица во нивнијот живот .

Здруженијето на слепи лица на кавадарци организираше свечена седница на која беја присутни членови на здруженијето и јавни личности и јавни медијуми од општина кавадарци преседателот даде интервју за медијумите и ги покани сите заентресирани личности да дојдат на спортскиот натпревар кој се организира секоја година со екипите на Скопје Битола Прилеп и Кавадарци  како домаќини

Траки-водичи за слепите лица во експозитурата „Расадник“

24 kbПо повод Меѓународниот ден на Белиот стап-Симболот на слепиот човек-признат од Организацијата на Обединетите Нации  15 Oктомври 2016 година , Комерцијална банка АД Скопје, во својата експозитура „Расадник“ во Општина Кисела Вода, постави траки-водичи за слепи лица. Со овие траки лицата со делумно и со целосно оштетен вид ќе можат побрзо и целосно самостојно да ги завршуваат своите обврски во експозитурата „Расадник“.

Дружење на чист воздух и размена на искуства

5Според програмата за комисија за активности на жените при НССРМ ,оваа година се одржа семинар на Попова Сапка во хотел Арена,во кој присуствуваа жени од повеќе здруженија на слепи на Р.М и се одржа на ден 01.10-02.10.2016год.

Повеќе артикли...