Атлетика - Кавадарци

Атлетика - КавадарциЗдруженијето на слепи лица на град Кавадарци според Статусот и програмата за работа и зацртаните активности  во оваја година за 2016 год , По покана на Сојузот за спорт и рекреација на инвалиди Кавадарци.

Кваликацијите се одржаја на крајот на месец Април.

Зема учество на мечу општинскиот натпревар во Атлетика који се одржаја во Кавадарци од нашето здруженије земаја учество 4 члена и тоа 1 во Б1 и 3 во Б2 категорија и се постигнаја солидни резултати и во атлетски и фрлачки дициплини се одржуват за на државно првенство које чесе одржи во почетокот на месец јуни.

Атлетика – Велес

Атлетика ВелесВо организација на Сојузот за спорт и рекреација на инвалиди – Велес, на 26.04.2016 година, во Градскиот парк, на помошниот терен, беше одржан Општински натпревар во атлетика – фрлачки дисциплини (копје, диск, ѓуле).

На натпреварот учество земаа 12 инвалидни лица од сите категории (телесни, слепи и глуви), меѓу кои и четворица членови на Здружението на слепите лица на Општина Велес.

Секој во својата категорија го даде својот максимум, а резултатите кои беа постигнати се испратени на стручната комисија при НФСРИМ – МПК.

Како дополнување на спортскиот карактер на овој собир, беше одличното дружење и размена на искуства, кое продолжи во просториите на Здружението.

Лајонс парк за слепи во Битола

Лајонс парк за слепи во БитолаНа 24.04.2016 година Лајонс клубот “Хераклеа“ во комплексот Градско шеталиште во Битола го отвори првиот Македонски Лајонс парк посветен на слепите лица и лицата со оштетн вид. Лајонс паркот го птвори гувернерот на Лајонс дистриктот 132 Македонија, Г-дин Звонимир Цветановски, на свеченото отворање присуствуваше претседателот на Здружението на слепи лица Битола Г-дин Владе Димитровски, стручниот соработник-секретар администратор на Здружението на слепи лица Битола М-р Лилјана Корлевска, како и голем број на членови на Здружението на слепи лица Битола.

Повеќе артикли...