Меѓуопштински натпревар во шах и домино - Охрид и Струга

Мешуопштински натпревар во шах и домино - Охрид и Струга

Здружението на слепи лица Охрид давајки акцент на Јубилејот 70 години постоенје на Националниот сојуз на слепи лица на Македонија  организира Мегуопштински натпревар во шах и домино за слепи лица помегу членовите на Здружението на слепи лица од Охрид и Здружението на слепи лица од Струга.

ЗСЛ Охрид како домаќин организира успешен шах и домино натпревар на кој учествуваа 10 Шахисти  од кои 9 ,мажи и една жена. Исто така учествуваа и 8 играчи на домино за слепи лица од кои 6 мажи и 2 жени. 

Здружението на слепи лица Битола во утринската програма ДЕНИЦА на ТВ Мега

Лого на НССРМНа 7 Април 2016г. претседателот и стручниот соработник-секретар администратор  на Здружението на слепи лица Битола гостуваа во утринската програма на Битолската телевизија „ТВ МЕГА“-„ ДЕНИЦА “. Повод беше одбележувањето на 70 годишниот јубилеј од постоењето на Националниот сојуз на Слепите на РМ и на Здружението на слепи лица Битола.

Претседателот Владе Димитровски го раскажа патот на Здружението на слепи лица Битола од неговиот почеток до ден денес, односно патот на успешното постоење на ова Здружение цели 70 години, народски кажано, ништо не паѓа од небо без макотрпна работа и созревање. Раскажа и за растот на Здружението како и за досегашните отстварувања.

По 17 години Здружението на слепи од Неготино во нови простории

Нови простории за Здружението на слепи - НеготиноНад 60 членови на Здружението на слепи лица од Неготино по чекање од цели 17 години, на располагање има нови и опремени простории  со што им се создадени неопходните услови за нормално и редовно фунционирање и извршување на предвидените активности од  програма за работа. На пригодна свеченост (во поранешните простории на Фондот за здравство) градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов на претседателот на Здружението Тони Караев и секретарот Даниела Петрова им го предаде клучот од новите простории. Инаку, овој настан е во рамките на одбележувањето на 70-годишнината од основањето на Националниот сојуз на слепи на Република Македонија чиј претседател Жарко Селковски упати јавна благодарност до градоначалникот Апостолов за одличната соработка што ја имаат и поддршката што од негова страна ја ужива локалното Здружение на слепи лица, додавајќи дека Неготино е една од општините со која Националниот Сојуз има најдобра соработка во Македонија.

Повеќе артикли...