Трибина за антидискриминација во Велес

Трибина за аснтидискриминација во ВелесВо рамките на одбележување на 15-ти Октомври – Меѓународниот ден на белиот стап, Здружението на слепите лица на Општина Велес, во соработка со Локалната самоуправа и Комисијата за заштита од дискриминација, на 02.10.2015 година, со почеток во 10 часот, во големата сала на Општина Велес, организираше трибина на тема „Презентација на Законот за спречување и заштита од дискриминација и работата на Комисијата за заштита од дискриминација“. Предавач на трибината беше г-дин Душко Миновски – претседател на Комисијата за заштита од дискриминација. На трибината, покрај нашите членови, беа присутни и претставници од Општина Велес, Подрачната единица на Фондот за ПИО, основните училишта и детските градинки во Велес.