Учество на женска трка

1Екипа од најактивни членки од Здружението на слепи и лица со оштетен вид Скопје и годинава, учествуваа на женската трка,која се одржа на  ден 01.04.2018 година.Иако прогнозите за тој ден најавуваа врнежливо време, нашите членови не ги исплаши тоа и беа спремни дури и по такво време, или пак со заштита од чадори да ја остварат својата намера и да бидат дел од најпозитивната трка.Авецена женската трка е во организација на Сојуз на спортови на Скопје,а под покровителство на град  Скопје.Како се зголемува бројот на вкупните учесници во трката,кој минатата година достигна до 1.500 жени ,така се зголемува и бројот на учесничките од нашето Здружение.На трката учествуваа припаднички од женски пол,без возрасно ограничување.Трката имаше натпреварувачки карактер.

Осмомартовска средба во Кочани

1По повод 8-ми Март , меѓународниот ден на жената ,Здружението на слепите лица од Кочани  за своите членови ја организираше традиционалната осмомартовска  средба. Средбата се одржа на самиот ден 8- ми Март во клубот на Мобилност –Кочани . На средбата присуствуваа  околу 35 членки.  Од страна на традиционалните спонзори  на нашето здружение беа обезбедени  скромни подароци . Во пријатна атмосвера  и добра музика сите  членови  добро се забавуваа. Ова е пример како со малку труд и сретства  може да се одржи една добра традиција , која многу придонесува за  социјализација  на нашите членови а имајки го тоа предвид  ваквите средби  сепак имаат своја добра функција и се дел од нашата активност ,во сообраност со програмските активности.

Прослава за денот на жената 8-ми Март во Скопје

1Членките од  Здружението на слепи и лица со оштетен вид - Скопје, на 6-Март го прославија меѓународниот ден на жената 8-Март.Годинава по трет пат,прославата се организираше во ресторантот “Македонска куќа“,ресторант кој со своето реноме, услужливост од келнерите и посебно, пристапот кон нашите членки ,го привлече нашето внимание.Максимално расположени со добра музика и забава, меѓусебно дружење,пријатни разговори со оние што подолго време не се имат видено,членовите поминаа прекрасна вечер, која како енергија ќе потрае подолго.Евидентен е фактот дека нашите членови најмногу се опуштени кога се на заеднички дружења,како што вели и највеселата мегу нив, на ова вечер Наде Шукуровска,“Сум била весела и на свадби, но тука расположението ми е на највисоко ниво,меѓу моите“.

Повеќе артикли...