Осмомартовска средба во Кочани

1По повод 8-ми Март , меѓународниот ден на жената ,Здружението на слепите лица од Кочани  за своите членови ја организираше традиционалната осмомартовска  средба. Средбата се одржа на самиот ден 8- ми Март во клубот на Мобилност –Кочани . На средбата присуствуваа  околу 35 членки.  Од страна на традиционалните спонзори  на нашето здружение беа обезбедени  скромни подароци . Во пријатна атмосвера  и добра музика сите  членови  добро се забавуваа. Ова е пример како со малку труд и сретства  може да се одржи една добра традиција , која многу придонесува за  социјализација  на нашите членови а имајки го тоа предвид  ваквите средби  сепак имаат своја добра функција и се дел од нашата активност ,во сообраност со програмските активности.

Прослава за денот на жената 8-ми Март во Скопје

1Членките од  Здружението на слепи и лица со оштетен вид - Скопје, на 6-Март го прославија меѓународниот ден на жената 8-Март.Годинава по трет пат,прославата се организираше во ресторантот “Македонска куќа“,ресторант кој со своето реноме, услужливост од келнерите и посебно, пристапот кон нашите членки ,го привлече нашето внимание.Максимално расположени со добра музика и забава, меѓусебно дружење,пријатни разговори со оние што подолго време не се имат видено,членовите поминаа прекрасна вечер, која како енергија ќе потрае подолго.Евидентен е фактот дека нашите членови најмногу се опуштени кога се на заеднички дружења,како што вели и највеселата мегу нив, на ова вечер Наде Шукуровска,“Сум била весела и на свадби, но тука расположението ми е на највисоко ниво,меѓу моите“.

Учество на манифестацијата „Вешта жена“ - Скопје

05На трети Март, во хотелот “Александар  Палас“ се одржа традиционалната манифестација на “Вешта жена“ од жените на град Скопје, на која учествуваше и наша членка.Кентровска Душанка, ова година по трет пат се претстави,пред многубројните гости и публика, рамноправно со шест други учеснички и две учеснички за гранд при наградата.Во многу јака конкуренција нашата претставничка ја освои наградата од публиката и наградата за општ впечаток.Беше и за очекување затоа што се што имаше направено за трпезата на тема“Златна свадба“ беше направено со многу , стил и емоции поради годините преживеани со својот сопруг со кој токму на тој ден прославуваа 50 години од бракот.Организаторите по тој повод и пред трпезата на нашата претставничка приредија многу изненадувања, кои беа препратени со голем аплаус и возбуда од присутните.

Повеќе артикли...