Брајови книги

Книги во Брајова библиотека „Ратко Пајдаков“ – Велес:

1. „Бели мугри“ – Кочо Рацин

2. „Црно семе“ – Ташко Георгиевски

3. „Диво месо“ – Горан Стефановски

4. „Египетска сонувалка“ – Божин Павловски

5. „Големата вода“ – Живко Чинго

6. „Опишувач“ – Ермис Лафазановски

7. „Завевање“ – Матеја Матевски

8. „Папокот на светот“ – Венко Андоновски

9. „Камена перница“ – Ристо Јачев

10. „Пиреј“ – Петре М. Андреевски

11. „Солунските атентатори“ – Јован Бошковски

12. „Три секунди“ – Игор Крајчев

13. „Печалбари“ – Антон Панов

14. „Пустина“ – Ѓорѓи Абаџиев

15. „Бегалка“ – Васил Иљоски

16. „Чорбаџи Теодос“ – Васил Иљоски

17. „Парите се отепувачка“ – Ристо Крле

18. „Песни“ – Коле Неделковски

19. „Белиот светец“ – Ристо Ѓ. Јачев

20. „Македонска крвава свадба“ – Војдан Чернодрински

21. „Табакерата“ – Ѓорѓи Абаџиев

22. „Буре барут“ – Дејан Дуковски

23. „Итар Пејо“ – Стале Попов

24. „Маслинови гранчиња“ – Глигор Поповски

25. „Орхан“ – Неџати Зекирија

26. „Шеќерна приказна“ – Славко Јаневски

27. „Сердарот“ – Григор Прличев

28. „Силјан Штркот“ – Марко Цепенков

29. „Избор“ – Јоаким Крчовски

30. „ММЕ – кој прв почна“ – Дејан Дуковски

31. „Така било пишано“ – Сашко Насев

32. „Млади синови“ – Васил Иљоски

33. „Антица“ – Ристо Крле

34. „Грев или шприцер“ – Сашко Насев

35. „Коста е наш“ – Сашко Насев

36. „Волшебното самарче“ – Ванчо Николески

37. „Алиса во земјата на чудата“ – Луис Карол

38. „Вујко Вања“ – Антон Павлович Чехов

39. „20000 милји под морето“ – Жил Верн

40. „Гроб за душата“ – Живко Чинго

41. „Чија си“ – Сашко Насев

42. „Балканот не е мртов“ – Дејан Дуковски

43. „Милион маченици“ – Ристо Крле

44. „Островот на скриеното богатство“ – Роберт Луис Стивенсон

45. „Оливер Твист“ – Чарлс Дикенс

46. „Дилбер Стана“ – Стале Попов

47. „Дружината братско стебло“ – Јован Стрезовски

48. „Задоцнети писма до Споменка“ – Горјан Петревски

49. „Полицајка в кревет“ – Веле Смилевски

50. „Потполковникот“ – Димитар Пандев

51. „Две Марии“ – Славко Јаневски

52. „Алхемичарот“ – Пауло Коелјо

53. „Куклата на Ана“ – Наде Стојилковиќ

54. „Изгрев“ – Ѓорѓи Абаџиев

55. „Деветтиот бран“ – Никола Вапцаров

56. „Магдо љубов моја“ – Сашко Насев

57. „Прирачник за самоуништување“ – Сашко Насев

58. „Лесни машки“ – Сашко Насев

59. „Последната камелија“ – Сара Џио

60. „Либрето Вагнер“ – Сашко Насев

Книгите Ви ги доставуваме бесплатно по пошта на Вашата адреса со обврска за враќање.

Телефон за контакт: 043 / 227 414

При оштетување на книгата, истата ќе Ви биде наплатена по пазарна цена.