Здруженијето на слепи лица на град Кавадарци организираше еднодневен излет посета на манастирот Аранхел Михајл во с Крњево На кој е одржувач на манастирот Перо Гурев и нашата членка Љилана Гурева , Едно неделно утро није членовите се собравме пред здруженијето и тргнавме кон манастирот и таму имаше што да се виде и почустува од убавата природа на планина и добријот воздух кој беше прекрасно времето .

Бевме водочуени од самијот пречек на домачините и од прекраснијот Манастир исто така прошетавме покрај убавата река Бошавска река која извира од Кожув планина и имаше прекрасен шум на самата река и прекрасни птици што прекрасно пеја. Није членовите прекрасно се дружевме и забавно игравме домино Шах и други забавни игри, Потоа следеше заеднички Ручек кој беше организиран од самото Здруженије кој беше Спонзориран од неколку фирми како Месара Пиљара и Кожувчанка. Во касните попладневи часеви се упативме кон Кавадарци  а попат застанавме во фирмата сокара ГОРСКА во с Конопиште и таму се сретнавме со сопсвеникот и бевме пријатно пречекани со по еден сок и по едно кафе за присутните членови и бевме испратени со пораката пак дани дојдете. занас членовите беше една прекрасна ден.

[Best_Wordpress_Gallery id=”344″ gal_title=”Kavadarci20″]