Мал фудбал во организација на Здружението на слепи лица на општина Прилеп со финансиска поддршка на Националниот сојуз ан слепите на Република Македонија, а по повод 11-ти Октомври – Ден на народното востание.

На натпреваруавњето настапија екипи од Струмица, Скопје, Тетово, Кичево  и Прилеп.
Исто така се одржа и меѓународен шаховски турнир.

[Best_Wordpress_Gallery id=”292″ gal_title=”Prilep1″]