Здружението на слепи лица Охрид по повод Денот на жената 8-ми Март организира средба на нашите членки. На оваа средба беше организирано предавање од областа на медицината. Потоа беше организирана прослава во ресторан со свечен ручек. На слепите жени кои се членки на Здружението на слепи – Охрид им беа доделени подароци по повод празникот.