Здружението на слепите лица од Кочани на 26.08.2018 година во Дојран по четврти  пат ја организираше рекреативната средба  излет покрај езеро, на која присуствуваа  околу 50 членови.Во раните утрински часови пред  локалната самоуправа на општина Кочани со организиран превоз  членовите се упатија на еднодневен излет во посета на Дојранското Езеро.Прекрасниот топол ден беше искористен за капење, сончање и  прошетка покрај езерото.

Оваа активност е уште една во низата на активности кои поттикнуваат размена на мислења и искуства,а даваат потик и за нови идеи за понатамошни идни активности.

Секретар- Гордана Велкова

[Best_Wordpress_Gallery id=”268″ gal_title=”Kochani18″]