Здружението на слепи лица на град Кавадарци за првпат а се надеваме дека нема дани биде последен излед до манастирот Свети арахенѓел михајл .

Здружението во соработка со одговорните лица на манастиротбеја поканети членовите на здруженијето на еден пријателски заеднички ручек кој ке продолжи во традиција да се посетува од страна на нашите членови.

Нашата убава држава Македонија е богата со природни убавини које спаѓа и овој манастир Свети Арханџел Михајл кој се наоѓа во преубавите села во бошавијата на Кожув Планина.

Пристигнувањето во самијот манастир ги воудушеви сите членови на здружението со природните убавини во самијот двор и неговото прекрасно уреден и има три води во самијот манастир.

Во самијот двор има прекрасен манастир и конак.

Членовите на здруженијето се дружеја и разменија мислења и дадоја предлози за понатамошни средби со други здруженија и тије лица даја посетат оваја убавина која неје посетена .

Исто така по средбата имаше заеднички ручек и тоа направен на селски начин.

Исто така на самијот крај сите членови беја почастени со по едно кафе.

Пречекот од самите одговорни лица на манастирот беше многу госто принлив од нивна страна голема .

Голема благодарност од сите членови на здружението до одговорните лицана манастирот и долго ќеја паметат оваја прекрасна ден во нивнијот живот.

[Best_Wordpress_Gallery id=”248″ gal_title=”Kavadarci9″]