Членовите од Здружението на слепи лица на град Неготино сами иницијативно организираа  пролетна акција на дворот во просториите на Здружението на слепи лица на град Неготино.

Покрај и своите недостатоци од вид тие дадоа свој труд и напор за уредување на дворот. Секој од нив со алат во рака ја дадоа својата

несебичност да изгледа и дворот во Здружението по убав и поуреден. Низ песна тие се покажаа дека се дел од оваа убава акција. Од кога се собра сметот и се фрли се исчисти убаво дворот па весели од оваа акција се одморија и продолжија со натамошни подготовки за посадување на цвеќе во саксии.

[Best_Wordpress_Gallery id=”244″ gal_title=”Negotino14″]