Здружението на слепи – Тетово на ден 12.12.2015 година, во соработка со организацијата на слепи лица од Софија, Бугарија, беа во посета на нашата држава во туристичко планинско место Попова Шапка.

Нашите гости беа сместени во хотел „Арена“ со еден пон пансион. Се дружевме во текот на денот, одржавме една тркалезна маса во разговор со повеќе теми што ги засегаат слепите лица, потоа играа шах, се забавуваа. Оваа заедничка средба се надевам дека ќе продолжи, стекнавме нови искуства и во тек на нашето дружење разменивме искуства и стекнавме нови, а во иднина ќе подготвиме еден заеднички проект.

Здружение на слепи лица – Тетово

[Best_Wordpress_Gallery id=”36″ gal_title=”tetovo3″]