Здруженијето на слепи лица на град Кавадарци преседателот Јанков Костадин и секретарот на здруженијето и членовите на Извршниот Одбор и делегатот на здруженијето по повод денот Свети Трифун и Свети Валентај посети неколку Винарији за дасе одбележи денотна Свети Трифун кој се одбележува секоја година на 14 Фебруари.

На кој се закројуват Лозјата во тиквешијата .

По покана на винарија од с Сопот од кавадарци ја посетивме винаријата Дерби Транс во која не пречека сопственикот на винаријата Љупчо..

Во самата винарија ни даде да ги декостациј сортните Вина и Ракија који ги проеизведува од сопствено пројизвоцво

Голема благодарност од име на здружението и од членовите за големата соработка што ја имаме со ваков Хуман човек кој ни испача во сусрет на сите наши активности .

[Best_Wordpress_Gallery id=”314″ gal_title=”Kavadarci17″]