Здруженијето на слепи лица на град Кавадарци како секоја година така и оваја година Организираше еднодневна Екскурзија за својите членови . На оваја Екскурзија беја присутни 40 членови . Оваја Екскурзија беше организирана во Скопје .

Беја посетени Музејот на ВМРО ДПМНЕ Залошката градинка и Етно село . На овије места имаше што да се виде и почустува од страна на присутните членови на Здруженијето на слепи лица од Кавадарци. Членовите од здруженијето беја благодарни за организацијата и обавената активност и самите да почустуват светлина и убавата природа која беше на Етно село на Водно.
По завршувањето на и посетата на овије места за својите членови здруженијето организираше еден заеднички ручек.

[Best_Wordpress_Gallery id=”115″ gal_title=”Kavadarci5″]