Членовите на Здружението на слепи лица на град Неготино на ден 26.08.2016г.(петок) беа на еднодневна екскурзија  до Езерото Матка, Милениумскиот Крст и прошетка низ градот Скопје. Прошетката беше успешно реализирана  членови на Здружението на слепи лица на град Неготино беа воодушевени од убавините на Матка и Милениумскиот Крст.

Оваа еднодневна екскурзија беше организирана од страна на самите членови на Здружението.

Бидејќи членовите беа премногу задоволни и самите изразија желба да има почесто вакви  прошетки за да се видат и почувствуваат убавините на Р.Македонија.

[Best_Wordpress_Gallery id=”117″ gal_title=”Negotino5″]