Здруженијето на слепи лица на град Кавадарци во соработка со Општина Кавадарци со голема помош на Градоначалникот Митко Јанчев организираше едноднебна Екскурзија за својите членови.

Едно саботно утро није членовите од здруженијето се собравме пред пред канцеларијата и тргнавме повече паузи  кон нашите преубави места во Македонија који треба дасе потсетат који имат големи значања места да се потсетат .

Како што се Вевќани и вевчанските Извори који извирајат од самата планина исто така можеше дасе разгледа и прекрасното село Вевчани које има убави и значањи убавини који ги удушеви нашите членови.

Исто така није членовите си тргнавме весели од прекрасните убавини а попат не сретна еден преубав град кој е проѓуен по струшките поезији а тој се вика Струга и тука застанавме и прошетавме покрај струшката чаршија и покрај прекраснијот Црни Дрим покрај реката и самата чаршија имаше сто дасе виде и решивме да седнеме покрај Црни Дрим да се напијеме по едно кафе  и даги почустуваме прекрасните убавини и прекрасната вода која течеше покрај нас..

Исто така по пат за Кавадарци не пречека уште еден прекрасен град Лихлида кајче веслаше покрај охрицкото езеро.

Решивме и тука да застанеме и даги видеме прекрасните убавини на град Охрид

Посетивме многу значањи места во самата стара чаршија во Охрид и многу споменици исто така ги посетибме и Биљаните Извори а потоа решивме да седнеме на еден заеднички ручек во самата стара чаршија и.

Није членовите на здруженијето испаднавме многу сречни и расположени и одушевени од прекрасната убавина од нашата мала држава Македонија.

Се заблагодаруваме није членовите за Соработката со Општината и Градоначалникот Митко Јанчев за помошта која нија дава кон нас инвалидите а посебно кон нас Слепите кој ни организираше превоз за оваја Екскурзија.

[Best_Wordpress_Gallery id=”368″ gal_title=”Kavadarci23″]