Здружението на слепи лица на кавадарци по повод 15 Октонври ден на Белијот Стап секоја година организира четврто меч во ГОЛ БАЛ и тоа по 9 пат традицијонално помеѓу екипите на Скопје Битола Прилеп и Кавадарци како домачини .

Турнирот беше успешно реализиран во ОУ Гоце Делчев ,

На овој турнир се постигнаја солидни резултати.

Здруженијето на слепи лица на град Кавадарци на 1 пласираната екипа му додели Пехар а тоа беше екипата на Здруженијето на град Битола.

На овој турнир беја поканети Преседателот на НССРМ и Преседателот на СФСРМ  Коце Димов.

Се надеваме дека це остане традиција овије турнири и че донесат повеќе квалитет во играта на ГОЛ БАЛ.

[Best_Wordpress_Gallery id=”288″ gal_title=”Kavadarci13″]