Здружението на слепи лица на град Кавадарци исто така организираше едноднебна Екскурзија за својите членови.

Еднодневната екскурзија се одржа во преубавата Битола и нејзините архелошки убавини и значањи места који се од витално значање да се посетат .

Едно саботно утро се собравме није членовите на здружението и тргнавме кон Битола кон конзулот на Македонија.

А кога престигнавме во Битола не пречека едно убаво и прекрасно време на које се воудушевавме на прекрасните разгледници и убавини .

Кога престигнавме во Хераклеја не пречекаја Преседателот на здруженијето на слепи лица на град Битола и вработените во музејот.

Таму имаше преставник од музејот и ни објасни целата историја и култура на музејот и Р Македонија.

Имаше што дасе виде и слушне од преставникот на музејот.

Потоа тргнавме кон Музејот на Кемал Ататурк исто и таму имаше што да се виде и слушне а исто така и дасе допре со раце за оније што не гледат а ги интересира што се наоѓа во музејот.

Није членовите по посетата на музејот се управивме кон Старата Битолска чаршија и таму имаше многу не посетени значањи места гоји ги посетивме како што е сатот .

Исто така го посетивме и Паркот под тумбе кафе кој не воудушеви со неговите прекрасни убавини и и големи и дебели сенки који се прекрасни за одмор.

Исто така имавме и средба со членовите на Битолското Здруженије на кој разменивме многу различни мислења  за који имаме потреба и корист..

Бевме поканети на средбата во Кафич на кој се проновирасе Браево мени за слепи лица које е од витално значање за нас слепите и то треба да се користе секаде..

Није членовите бевме задоволни од преубавата Битола и се вративме во Кавадарци воудушевени и преполни со емоцији од почустуваното и осетеното.

[Best_Wordpress_Gallery id=”290″ gal_title=”Kavadarci14″]