Лајанс клубот од Кавадарци организираше Хуманитарен концерт за Здруженијето на слепи лица на град Кавадарци .

Концертот се одржа во домот на културата Иван Мазо Климе во Кавадарци концертот беше наменет за членовите на здружението односно за спортскијот клуб дасе набави комплет Спортска опрема за поголеми успеси и развивање на спортот кој е многу значаен за нас слепите лица.

Здруженијето на слепи лица на град Кавадарци се заблагодарува за одличната соработка со Лајанс Клубот ина овије хумани луѓе који работат макотрбно за да помагат на ранливите лица .

На концертот присустуваја и наши членови који беја воудушевени од изведбите на самијот Концерт на кој настапија познати изведувачи како Оперисти Играорци и престава со игри. Од дувачкијот оркестар   од Никола лујис од Скопје.

[Best_Wordpress_Gallery id=”382″ gal_title=”Kavadarci26″]