Во рамките на Програмските активности на Здружението на слепи лица Кочани ,а со цел да се запознаат членовите за Историјатот на Црвениот крст ,Меѓународното движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина ,структурата ,амблемот и Меѓународното хуманитарно право на 17 Јуни 2018 година  на локалитетот  викан   ,, Даб,, крај с. Бели  се организираше работилница со подршка   на општинската организација  на Црвен крст Кочани. На работилницата присуствува 60 членови на здружението од општините Кочани,Виница Берово и Делчево. Предавач на темата беше обучен дисеминатор  Иле Матеничарски  долгогодишен активист во општинската организација на Црвен крст од Кочани.

Сите овие заеднички средби ,дружења,забава  и соработка  е неизоставен дел од  овие работилници каде активностите добиваат во квалитет и квантитет а во интерес на членовите.

Секретар   – Гордана Велкова

[Best_Wordpress_Gallery id=”258″ gal_title=”Kochani17″]