По едногодишната заедничка соработка помеѓу НУ Завод и Музеј Битола со Здруженеито на слепи лица Битола  е реализирана заедничка посета на историскиот објект Хераклеа, каде претставниците од НУ Завод и Музеј Битола на членовите на Здруженеито им ги прераскажаја историските корени на настанувањето на Хераклеа како и работите кои ги содржи. Членовите задоволни од заедничката посета како и од досегашната соработка им се заблагодарија на претставниците и посакаја ваквите заеднички посети да прераснат во традиција и да се почести на повеќе историски знаменитости.

[Best_Wordpress_Gallery id=”214″ gal_title=”Bitola11″]