Националниот сојуз на слепи на РСМ го споделува со лицата со оштетен вид следното видео.

Особено сме горди што во 2020 година СДСМ ја препознава инклузивноста и еднаквоста како највисоки принципи на владеење и раководење.
Не радува фактот што уште еднаш СДСМ и Коалицијата МОЖЕМЕ докажаа и покажаа дека и лицата со попреченост им се важни.Бидејќи секому може да му се случи…
Само заедно сплотени и инклузивни можеме да направиме ЕДНО ОПШТЕСТВО ЗА СИТЕ.
Бидејќи ние сме тука меѓу Вас.Бидејќи ова општество е инклузивно.Бидејќи никој не е оставен и заборавен.За општество во кое никој нема да биде заборавен.