Здружението на слепи лица на град Кавадарци според програмата за работа реализираше успешен Шаховски и домино турнир помеѓу Здруженијето на слепи лица Кавадарци и здруженијето на слепи лица од Неготино .

Во голема соработка со здруженијето од Неготино и тоа во повеѓе активности  како што се Шах ,Домино,Табла и ГОЛ БАЛ

Здруженијето на слепи лица на Кавадарци беше победник во Шах ,

Здруженијето на слепи лица на неготино беше победник во Табла,

Здруженијето на слепи лица на град Кавадарци  беше победник во Домино..

Преседателот на здружението на слепи лица на град Кавадарци Јанков Костадин се заблагодари на преседателот на Здружението на слепи лица на Неготино на Тони Караев  и му додели Благодарница за одличната соработка помеѓу двете здруженија и се надеваме дека истата че продолжи и по натаму да соработуваме за нашите членови и поголеми успеси на спортски план .

На оваја средба и се разменија поголеми искуства помеѓу двете здруженија .

Исто така се договаравме за една заедничка Екскурзија.

[Best_Wordpress_Gallery id=”320″ gal_title=”Kavadarci18″]