Здруженијето на слепи лица на град Кавадарци во соработка со Лионс Клуб Тиквеш од Кавадарци беше организирана средба на која имаше членови од лионс клубот и од Здруженијето членови ,

На оваја средба од страна на Лионс Клубот на нашето Здруженије ни беше донирано Спортска опрема во Тренерки и Дресови за нашата Спортска екипа за ГОЛ БАЛ и за други спортски Активности .

На оваја средба беја присутни и Преседателите на двете организацији и имаја кафе муабет за други проекти за нашето здруженије и за продолжување на соработкатапомеѓу двете организацији.

Голема благодарност до овије хумани луче који ни испачат во пресрет на нас инвалидите а посебно на нас Слепите.

Нашите членови чеја оправдат оваја донација со многу големи успеси и добри резултати на спортското поле.

[Best_Wordpress_Gallery id=”389″ gal_title=”kavadarci27″]