логото и плакетата на организаторот IBCA

Македонската шаховска репрезентација е учесник на Светската Шаховска Олимпијада за лица со визуелна попреченост 2021 година која започна неделава во Грција. Во организација на IBSA, се одржува силен турнир со тесна конкуренција.
„Во првото коло по многу борба бевме поразени од силната Русија, но вчера во вториот настап ја извојувавме првата победа против селекцијата на Израел од 2.5-1.5. ЕСИ Радио ќе известува за настапите на нашата селекција и за резултатите како и натпреварите во живо. Да им посакаме успех на нашите репрезентативци!“ Изјави Методи Атанасов, репортер од ЕСИ радио.

 

Nастапот против Русија

 

нашите репрезентативци на групна фотографија