Во пресрет на големиот празник Велигден, дел од членовите на Здружението на слепи лица на град Неготино одлучија да направат активност, односно да фарбат велигденски јајца. Членовите беа презадоволни бидејќи и тие се дел од оваа активност да и тие направат убави Велигденски јајца.

Со нивните вредни раце направија да оваа активност биде успешна, исполнета со многу љубов, здравје, среќа, радост и одлучија и понатаму да продолжи оваа Велигденска традиција.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ, НАВИСТИНА ВОСКРЕСЕ!

[Best_Wordpress_Gallery id=”163″ gal_title=”Negotino8″]