Категорија: Активности

Андроид: Прилагодување на гласот „Кико“ според потребите на корисникот (RHVoice)

Во претходниот туторијал Андроид: Инсталирање на гласот „Кико“ напишавме како се презема, инсталира, активира и интегрира компјутерскиот глас „Кико“ со вградениот читач на екран  во андроид, ТокБек. Во оваа статија…

Конкурс за избор на композиции за музичка манифестација „Музички смотри“ 2021

Националниот сојуз на слепи на Република Северна  Македонија на ден 21.07.2021 година објавува Конкурс за избор на музички композиции за манифестацијата „Музички смотри“ на НССРСМ за 2021 година. Право на…

Еднодневен излет на активот на жени при Здружението на слепи и лица со оштетен вид на Град Скопје

Годинава, по речиси две години пауза, активот на жени при Здружението на слепи и лица со оштетен вид на Град Скопје успеа да ја реализира оваа активност што е во…