Category: Skopje

Членки од Здружението на слепи од Скопје во посета на Струмичкиот крај

Предвидувањата на метеоролозите за временската прогноза, дека токму пред 26.09.2018 година за кога беше договорена еднодневната посета низ, градот Струмица и црквата “Свети 15 Маченици“ драстично ќе се намалат температурите,…

Традиционален “Велигденски базар“ во Скопје

Во дворот на прекрасната црква“СветаПетка“ во општина Кисела Вода,годинава жените од Здружението на слепи и лица со оштетен вид од Скопје,го организираа традиционалниот “Велигденски базар“.На Велики Четврток,започнува чествувањето на најголемиот…

Учество на женска трка

Екипа од најактивни членки од Здружението на слепи и лица со оштетен вид Скопје и годинава, учествуваа на женската трка,која се одржа на ден 01.04.2018 година.Иако прогнозите за тој ден…

Прослава за денот на жената 8-ми Март во Скопје

Членките од Здружението на слепи и лица со оштетен вид – Скопје, на 6-Март го прославија меѓународниот ден на жената 8-Март.Годинава по трет пат,прославата се организираше во ресторантот “Македонска куќа“,ресторант…

Прослава на Василица

Членовите од Здружението на слепи и лица со оштетен вид од Скопје,кои во текот на целата 2017 година беа активни,помеѓу другото и со редовно содржајно дружење во првите четвртоци од…