Category: Skopje

Еднодневен излет на активот на жени при Здружението на слепи и лица со оштетен вид на Град Скопје

Годинава, по речиси две години пауза, активот на жени при Здружението на слепи и лица со оштетен вид на Град Скопје успеа да ја реализира оваа активност што е во…

Известување до членовите на Здружение на слепи и лица со оштетен вид Скопје!

Од 15.11.2020 година, започнува рокот за поднесување на документи за годишните билети од ЈСП превоз, кои треба да ги доставите најдоцна до 15.12.2020 година.Поради зголемениот број на заболени од covid…

Честитки за Рамазан Бајрам

Здружението на слепи и лица со оштетен вид ,Скопје и годинава на своите членови им го честита големот муслимански празник, Рамазан Бајрам.Во здружението беа собрани поголем дел од членовите со…

Одржан четворомеч во голбал

Во Здруженеито на слепи и лица со оштетен вид Скопје на ден 26.05.2019 година се одржа четворомеч во голбал.Вака договорениот четворомечот во голбал со овие екипи започнува да се одигрува…

Прослава за стара нова година во Здружението на слепи -Скопје

Точно на денот пред стара нова година,на 13 Јануари,Здруженеито на слепи и лица со оштетен вид Скоје, во просторите на Здружението ја организираше манивестацијата “кршење на лепче со паричка“.Традицијата во…