Во периодот од 27.06.2018 година до 01.07.2018 Македонската шаховска репрезентација поддржана од Националата спортска федерација на слепите на Македонија и Националниот сојуз на слепите на Република Македонија ги одржаа подготовките во шах за претстојното Светско шаховско првенство кое ќе се одржи во Република Бугарија.

На репрезентативците им помагаа селекторот Трајко Недев и тренерот Оливер Органџиев.

[Best_Wordpress_Gallery id=”262″ gal_title=”nssrm10″]