На 3ти Март 2016 година, Претседателот и Секретарот на Здружението на слепи лица Битола на покана на нашиот долгогодишен пријател и почесен член на Здружението  Бугарскиот конзул во Битола, присуствуваја на забавата во чест на  одбележувањето на Националниот празник на Република Бугарија која се одржа во ресторан „Премиер“- Битола.

[Best_Wordpress_Gallery id=”59″ gal_title=”Bitola2″]