Националниот сојуз на слепите на Република Македонија по повод одбележувањето на 15 октомври-Меѓнаодниот ден на Белиот стап-Симболот на слепиот човек-признат од Организацијата на Обединетите Нации (ООН) на ден 10.10.2018 година (среда) организираше тркалезна маса на тема:Предизвици на слепилото во 21 век во Република Македонија-Очекувања наспроти реалност!

На трибината во својство на претставници на Министерството за труд и социјална политика на Република Македонија учество зедоа и г-дин Вангел Тркаљанов и г-а Магдалена Панчевска.
На трибината беа поканети и од Министерството за култура на Рм и Министерството за образование и наука на РМ кои за жал не присуствуваа и со тоа покажуваат колку оваа држава се грижи за заштита и унапредување на правата на слепите лица и колку истите им придаваат важност на оваа категорија на граѓани.
Во прилог:прогласот за медиуми по повод меѓународниот ден.

[Best_Wordpress_Gallery id=”280″ gal_title=”nssrm12″]