Здруженијето на слепи лица на град Кавадарци по повод 15 Октонври организираше турнир во ГОЛ БАЛ. Во соработка на здруженијето на слепи лица на град Кавадарци и Општина Росоман со Градоначалникот Бранко Јанев и советот на општината. Беше успешно организиран турнирот во ГОЛ БАЛ кој се одржа во с Росоман во ОУ Пере Тошев. Турнирот се одржува по љубилијен 10 пат и тоа помеѓу екипите на Скопје Битола Прилеп и Кавадарци како домачини. Натпреварите се одржаја во фер и пријателски начин на дружење и со еден заеднички ручек кој беше организиран од страна на Општината Росоман за присутните членови.

Исто така им беше доделено благодарници на Градоначалникот на општина Росоман и на директорката на ОУ Пере Тошев од с Росоман и исто така и на самите екипи им беше доделено благодарници за одличната соработка за овије 10 години. Исто така на екипата на Битола им беше доделено Пехар за најдобра екипа на турнирот.

Није членовите на здруженијето мусе заблагодаруваме на градоначалникот на општина Росоман за прекраснијот пречек и за одличниот почит кон ваквите лица .

[Best_Wordpress_Gallery id=”356″ gal_title=”Kavadarci21″]