Ознака: NVDA

НВДА: Создавање конфигурациски профили

Во овој туторијал ќе зборуваме за една понапредна функционалност на НВДА што овозможува создавање на различни конфигурации коишто можат брзо да се активираат со помош на тастатурни кратенки. Различните конфигурации…

НВДА: Инсталирање

Добредојдовте во првиот дел од нашиот серијал туторијали за користење на говорната програма NVDA.    Во една од нашите претходни статии пишувавме за тоа како слепите користат компјутери, а говорните…

Како слепите користат компјутери

Денес живееме во едно дигитално општество опкружени со голем број на дигитални уреди. Иновациите во технологијата се користат за извршување на секојдневните обврски, за едуцирање, за играње игри, за гледање…