Author: НССРМ

Претставници на НССРСМ на прием кај претседателката Гордана Силјановска-Давкова

Вчера, на 08.07.2024 година, претседателот на Националниот сојуз на слепи на РСМ, Жарко Селковски и членовите на Сојузот Ирена Бојмалиева и Љупчо Ваневски остварија средба со претседателката на РС Македонија,…

Повик за пријава на учесници на тренинг-курс во Солун за проектот Раскажување приказни надвор од видот

НССРСМ во рамки на проектот „Раскажување приказни надвор од видот“ (Storytelling Beyond Sight) објавува повик за сите свои членови и младински работници за учество на тренинг-курс во Солун, Грција, од…

Завршен проектот за македонско-албански речник и разговорник на брајово писмо

Со поддршка од Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците, Националниот сојуз на слепи на Република Северна Македонија во периодот јануари – јуни 2023 година изврши адаптација на македонско-албанскиот,…