Category: Bitola

Здружение на слепи лица – Битола

Здружение на слепи лица – Битола Адреса: ул. „Карпош“ бб 7000 Битола Е-маил: [email protected] Телефон: 047 239 900 Претседател: Владе Димитровски Секретар: Лилјана Корлевска Сметка на Здружението: Банка депонент: Комерцијална…

Здружението на слепи лица на општина Битола оствари средба со Вицепремиерката Г-а Радмила Шеќеринска во Ресурсниот центар Битола

Здружението на слепи лица на општина Битола оствари средба со Вицепремиерката Г-а Радмила Шеќеринска во Ресурсниот центар Битола

ДОНАЦИЈА ОД ГАУС Институтот за Здружението на слепи лица Битола

ГАУС Институтот – Фондација за нови технологии, иновации и трансфер на знаeње предаде донација на Сојузот на слепи лица од Битола. Донацијата се состои од компјутерска опрема (10 лаптоп компјутери,…

ПОСЕТА НА ХЕРАКЛЕА – БИТОЛА

По едногодишната заедничка соработка помеѓу НУ Завод и Музеј Битола со Здруженеито на слепи лица Битола е реализирана заедничка посета на историскиот објект Хераклеа, каде претставниците од НУ Завод и…

Бајрамска трпеза во Битола

По повод муслиманскиот празник Бајрам, Здружението на слепи лица – Битола традиционално и оваа година организираше Бајрамска трпеза во просториите на Здружението каде што членовите од муслиманска вероисповест приготвија баклава…

Велигденска трпеза во Битола

По повод големиот христијански празник Великден, Здружението на слепи лица – Битола традиционално и оваа година организираше Велигденска трпеза во просториите на Здружението каде што слепите жени – членки на…

Слепите жени од Битола во посета на Националниот парк Пелистер

Активот на жени членки на Здружението на слепи лица Битола согласно програмските активности за 2016 година на 29.05.2016 година ја реализира предвидената еднодневна екскурзија со посета на Националниот парк Пелистер.…

Велигденска трпеза во Здружението на слепи лица Битола

Како и секоја година така и оваа традиционално на третиот ден од најголемиот христијански празник Велигден во просториите на Здружението на слепи лица Битола се организира велигденска трпеза од страна…

Лајонс парк за слепи во Битола

На 24.04.2016 година Лајонс клубот “Хераклеа“ во комплексот Градско шеталиште во Битола го отвори првиот Македонски Лајонс парк посветен на слепите лица и лицата со оштетн вид. Лајонс паркот го…