Category: nssrm

Конкурс за избор на композиции за музичка манифестација „Музички смотри“ 2021

Националниот сојуз на слепи на Република Северна Македонија на ден 21.07.2021 година објавува Конкурс за избор на музички композиции за манифестацијата „Музички смотри“ на НССРСМ за 2021 година. Право на…

Музички смотри на НССРСМ 2020

Музичките смотри при Националниот сојуз на слепите на Република Македонија претставуваат традиционална програмска активност со која НССРСМ го поттикнува развојот на духовната култура кај слепите лица кои негуваат љубов кон…

ПРОГЛАС ПО ПОВОД 03. ДЕКЕМВРИ 2020

Националниот сојуз на слепи на Република Северна Македонија му се придружува на остатокот од светот и организациите во Македонија на 03ти декември да го одбележи Меѓународниот ден на лицата со…

Меморандум за соработка

Денес, во пресрет на интернационалниот ден на лицата со попреченост Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ потпиша Меморандум за соработка со Националниот сојуз на слепи лица на Република Македонија. Предмет…

Известување до членовите на Здружение на слепи и лица со оштетен вид Скопје!

Од 15.11.2020 година, започнува рокот за поднесување на документи за годишните билети од ЈСП превоз, кои треба да ги доставите најдоцна до 15.12.2020 година.Поради зголемениот број на заболени од covid…

Нови содржини на сајтот на НССРМ

Националниот сојуз на слепи на РСМ, со цел да ги подигне степенот на информираност и знаење за различните видови помагала и современи технологии кај своето членство, ја прифати иницијативата на…

Физиотерапијата како метод на терапија во време на светска пандемија со Ковид 19

Национален сојуз на слепи на Република Северна Македонија во периодот од 23.10.2020 година до 25.10.2020 година одржа тренинг камп за лица со оштетен вид во Република Северна Македонија на тема…