Category: Kochani

Здружение на слепите лица Кочани во посета на изложба

По покана на Општинската организација на Црвен крст Кочани ,Здружението на слепите лица Кочани во состав од повеќе членови присуствуваше на одбележувањето на Неделата на Црвен крст на Република Македонија…

Осмомартовска средба во Кочани

По повод 8-ми Март , меѓународниот ден на жената ,Здружението на слепите лица од Кочани за своите членови ја организираше традиционалната осмомартовска средба. Средбата се одржа на самиот ден 8-…

Здружението на слепите лица Кочани ја одбележа првославната Нова година – Василица

Членовите на Здружението на слепите лица Кочани традиционално го одбележаа празникот Василица, односно првославната Нова година.Настанот кој вообичаено се закажува порано оваа година се одржа во клубот на Мобилност Кочани…

Излет покрај Дојранско езеро

Здружението на слепите лица од Кочани на 13.08.2017 година во Дојран по трет пат ја организираше рекреативната средба „Излет покрај езеро“, на која учествуваа повеќе членови. Благодарение на соработката со…

Петровденски средби во Кочани

Следејќи ги своите програмски цели, Здружението на слепите лица од Кочани организира разни активности, а вообичаено во месец Јули традиционално се одржуваат Петровденските средби по повод патрониот празникот на град…

Здружението на слепите лица Кочани со уште една убава активност

Заради обезбедување подеднакво учество на слепите лица во културниот живот со другите, Здружението на слепите лица од Кочани презема активности за пристап на овие лица до местата за културни настани…