Category: Kochani

Осмомартовски ручек за членките на Здружението на слепи при Град Кочани

По повод празникот на жената Осми март, Здружението на слепи од Кочани организира свечен ручек за своите членки. Оваа активност е дел од годишната програма на ова Здружение. Во прилок…

ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ ВО КОЧАНИ

Здружението на слепите лица од Кочани во соработка со Меѓопштинското здружение на лицата со телесен инвалидитет – Мобилност Кочани по повод Меѓународниот ден на лицата со попреченост 3-ти Декември организираше…

Здружението на слепите лица од Кочани го одбележа – 15 Октомври Меѓународниот ден на слепите лица

Здружението на слепите лица од Кочани и годинава активно учествуваше во одбележување на 15 Октомври Меѓународниот ден на слепите лица.На предлог и донесената одлуката на Извршниот одбор на здружението од…

Петогодишна традиционална средба повод патрониот празник Петровден на градот Кочани

Здружението на слепите лица од Кочани по повод патрониот празник на градот Кочани Петровден 12 Јули , по пети пат ја одржа традиционалната средба на која беше организиран шаховски турнир…

Во посета на Рилски Манастир во НР Бугарија

Здружението на слепите лица од Кочани во соработка со Територијалната организација на слепите лица од Благоевград НР Бугарија на ден 09.06.2019 година во присуство на повеќе членови организираше еднодневна екскурзија…

ПОГРАНИЧНА СРЕДБА ПОМЕЃУ ЗДРУЖЕНИЕТО НА СЛЕПИТЕ ЛИЦА КОЧАНИ И ТЕРИТОРИЈАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА НА СЛЕПИТЕ БЛАГОЕВГРАД БУГАРИЈА

Здружението на слепите лица од Кочани на ден 18.03.2019 година оствари работна средба во Благоевград Бугарија со претседателот и секретарот на Територијалната органицација на слепите со цел зајакнување на меѓусебна…

Доделување на тифло технички помагала во Здружението на слепите лица Кочани

Здружението на слепите лица од Кочани на ден 21.02.2019 година во присуство на претседателот и генералниот секретар на Националниот Сојуз на слепите на Република Македонија додели прва донација од типот…