Category: Negotino

Пријателски шаховски турнир

Здружението на слепи лица на град Неготино на ден 14.05.2018г. одржа пријателски шаховски турнир на слепи и слабовидни лица -мажи и жени. На турнирот земаа учество екипите од Неготино како…

Прошетка до Крива Паланка

Членовите од Здружението на слепи лица на град Неготино беа на еднодневна прошетка до манастирот Св.Јоаким Осоговски,Гиновци,Етно село Тимчевски и Пелинце, кое беше спонзорирано од страна на ,,ТЕЦ Неготино,,. Утрото…

Пролетна акција за уредување на дворот во Здружението на слепи лица на град Неготино

Членовите од Здружението на слепи лица на град Неготино сами иницијативно организираа пролетна акција на дворот во просториите на Здружението на слепи лица на град Неготино. Покрај и своите недостатоци…

Голбал турнир во Неготино

Како секоја година така и оваа Градоначалникот на Општина Неготино г-нот Тони Делков и Општина Неготино по повод 8-ми Ноември денот на Ослободувањето на град Неготино, Здружението на слепи лица…

Прошетка до Пехчевските водопади и Виничко кале

Членовите на Здружението на слепи лица на град Неготино беа на еднодневна прошетка до Пехчевските водопади и Виничкото Кале. Воодушевени од свежиот воздух и прекрасната панорама членовите презадоволни со нови…

Предпрвомајска прошетка

Здружението на слепи лица на град Неготино организираше пред првомајска прошетка до Кратово и Лесновскиот Манастир – Пробиштип. Членовите воодушевени од оваа пред празнична прошетка со големо задоволство се приклучија…

Велигденска активност во Неготино

Во пресрет на големиот празник Велигден, дел од членовите на Здружението на слепи лица на град Неготино одлучија да направат активност, односно да фарбат велигденски јајца. Членовите беа презадоволни бидејќи…

Турнир во Голбал во Неготино

Како секоја година така и оваа Градоначалникот на Општина Неготино и Општина Неготино по повод 8 ми Ноември денот на Ослободувањето на град Неготино Здружението на слепи лица на град…