Category: Ohrid

Здружение на слепи лица Охрид

Здружение на слепи лица Охрид Адреса: Бул. „Туристичка“ бр. 10/3 6000 Охрид Е-маил: [email protected] Телефон 046 261 433 Председател: Селим Џеват Секретар: Славчо Џајковски Сметка на Здружението: Банка депонент: Стопанска…

Доделување на прехрамбени пакети во Охрид

Здружението на слепи лица Охрид по повод Велигденските празници на своите членови им додели прехрамбени пакети. Пакетите беа набавени во соработка со ЈП “Градски Пазар“Охрид. Традиционално веќе повеќе години ЈП“Градски…

Спортски натпревари во Охрид

Здружението на слепи лица Охрид реализираќи ги своите програмски активности за 2017 година, во текот на месец Март организира спорски натпревар во Општинското средно училиште ЕМУЦ “Св. Наум Охридски“ Охрид.…

Одбележување на 8-ми Март во Охрид

Здружението на слепи лица Охрид по повод Денот на жената 8-ми Март организира средба на нашите членки. На оваа средба беше организирано предавање од областа на медицината. Потоа беше организирана…

Звучна библиотека во Охрид

Незаборавните наслови на романи „Време на црвените рози“,„Пиреј“, „Пасквелија“, „Големи и мали“, „Прличев горд самиот“, „Црно семе“, „Гоце Делчев“, „Автобиографија на Григор Прличев“ и „Крпен Живот“, пренесени на аудио звук…

Меѓуопштински натпревар во шах и домино – Охрид и Струга

Здружението на слепи лица Охрид давајки акцент на Јубилејот 70 години постоенје на Националниот сојуз на слепи лица на Македонија организира Мегуопштински натпревар во шах и домино за слепи лица…