Category: Veles

Во велешката библиотека промовирани нови седум книги на Брајово писмо

Здружението на слепите на Општина Велес и велешката Локална библиотека „Гоце Делчев“, на 08.02.2018 година, во медиотеката на библиотеката промовираа седум книги од македонски автори отпечатени на Брајово писмо. На…

Промоција на 6 Брајови и 3 аудио книги во Велес

Неколку години по ред, традиционално, Брајовата библиотека „Ратко Пајдаков“ која функционира при Здружението на слепите лица на Општина Велес, крајот на годината го посветува на промоција на книги наменети за…

Атлетика – Велес

Во организација на Сојузот за спорт и рекреација на инвалиди – Велес, на 26.04.2016 година, во Градскиот парк, на помошниот терен, беше одржан Општински натпревар во атлетика – фрлачки дисциплини…

Тематска јавна дискусија во Велес

Здружението на слепите лица на Општина Велес на 14.04.2016 година зема активно учество на јавната дискусија на тема „Правната заштита на лицата со попреченост во областа на работните односи, образованието,…