Здружението на слепи - Скопје во посета на „Македонско етно село“- Нерези

10Дел од активот на жените од Здружението  на слепи и лица со оштетен вид- Скопје,во претпразнично расположение, по повот 8-ми Септември, денот на независноста на Македонија го посетија етно комплексот “Македонско село“.Новата туристичка атракција, лоцирана во близина на манастирот “Св Пантелејмон“ под падините на Водно, не водушеви.Сите, ние кој ја знаеме и ја цениме Македонската архитектура ,но поради новите стилови на градба малку сме ја подзабравиле, за кратко време и на едно место,можевме да се потсетиме и да уживаме во Македонската традиција архитектура и култура.

Еднодневен излет во Скопје - Здр. на слепи - Неготино

НеготиноЧленовите на Здружението на слепи лица на град Неготино на ден 26.08.2016г.(петок) беа на еднодневна екскурзија  до Езерото Матка, Милениумскиот Крст и прошетка низ градот Скопје. Прошетката беше успешно реализирана  членови на Здружението на слепи лица на град Неготино беа воодушевени од убавините на Матка и Милениумскиот Крст.

Оваа еднодневна екскурзија беше организирана од страна на самите членови на Здружението. 

Еднодневен излет во Скопје - Здр. на слепи - Кавадарци

КавадарциЗдруженијето на слепи лица на град Кавадарци како секоја година така и оваја година Организираше еднодневна Екскурзија за својите членови . На оваја Екскурзија беја присутни 40 членови . Оваја Екскурзија беше организирана во Скопје .

Повеќе артикли...