Крводарителска акција во Тетово

Крводарителска акција во ТетовоПо повод 17-ти Март - денот на крводарителите, Здружението на слепи лица - Тетово во соработка со Црвениот крст во Тетово и одделението за трансфузиологија, организиравме крводарителска акција, беше организирано во одделението на трансфузиологија и од нашите членови имаше двајца пријавено доброволно за дарување на крв кои претходно беа прегледани од лекар заради нивната здравствена состојба. Се надевам дека ќе продолжи нашата соработка, бидејќи оваа година прв пат ја започнавме оваа акција и ја започнавме со два члена, се надеваме дека и нашата крв која доброволно ја даруваме ќе помогне таму каде што е потребно, бидејќи тоа е и наша цел.

Обука за работа на компјутер во Тетово

Обука за работа на компјутери во ТетовоВо Здружението на слепи лица - Тетово според предвидената годишна програма за 2016 година, два пати неделно во нашата просторија организираме обука на компјутер со специјална звучна програма за членови од Здружението кои имаат желба да научат, кои во иднина ќе имаат потреба од тоа. Ќе продолжиме и понатака со истите едукативни активности, а овој месец започнавме и со обука како слепите лица треба правилно да ги користат апаратите во домаќинството и да подготвуваат.

Најубавиот ден на жената

8-ми Март во ТетовоПо повод 8-ми Март, денот на сите жени, во просторијата на Здружението на слепи лица - Тетово, според годишната програма за активности за 2016 година и комисијата на жени, ние организиравме коктел по тој повод, и им подаривме по еден скромен подарок од нашето здружение, а исто така и разговаравме и за програмата и активности кои ќе бидат опфатени во иднина и воедно реализирани.

Повеќе артикли...