НВДА: Создавање конфигурациски профили

Во овој туторијал ќе зборуваме за една понапредна функционалност на НВДА што овозможува создавање на различни конфигурации коишто можат брзо да се активираат со помош на тастатурни кратенки. Различните конфигурации…

Рецензија: Sullivan+ — задолжителна апликација за секое лице со оштетен вид

Саливан+ (Sullivan +) е одлична апликација за сите луѓе со оштетен вид што имаат Андроид или иОС мобилен телефон. Оваа апликација претставува софтверско помагало за луѓето со оштетен вид, кое…

Проект Sport Sense

Здружението на слепите лица на Општина Велес, како локална партнер-организација, преку Клубот за планински спортови „Азот“, во текотна цела 2021 година ќе земе учество во имплементација на проектот „Sport Sense“,…